Home / terug

Elfsteden-camping t Séleantsje investeerde fors in nieuw centrumgebouw en
 nieuwe campercamping!  

MOLKWERUM (NL) – Met een totaal nieuw centrumgebouw en een nieuwe 17 plekken tellende campercamping gaat camping ’t Séleantsje van Marianne en Johannes de Vlugt het nieuwe seizoen in. Vele tonnen hebben ze erin gestoken.


Campingbaas Johannes de Vlugt met Miss Tulip 2009, vaste gast Elisa Broer uit Heerenveen, voor het nieuwe centrumgebouw. Van de op tournee zijnde tulpenkoningin ontving hij de nieuwste evenementen- en attractiefolder van Friesland Holland.
Klik op foto voor vergroting 

De Molkwerumer camping bestaat al 45 jaar. In 1990 namen Johannes en zijn echtgenote het 200 plaatsen tellende kampeerbedrijf over van zijn ouders. Vorig jaar bouwden ze een schitterend recreatiecentrum met een kantine die mooier en groter is dan menig restaurant. “Een multifunctionele zalencombinatie, ook geschikt voor gebruik in de winter voor bijvoorbeeld yogalessen en bijeenkomsten.” In het hoofdgebouw bevinden zich de ook de receptie met toeristische infocentrum en de keuken.


Foto 1: ’t Séleantsje heeft één van de mooiste en grootste kantines van Friesland.
Foto 2: De ondiepe Molkwarder Bocht is een prachtplek voor jong en oud.
Klik op foto's voor vergroting

 
Aan de overkant van de weg, tegenover het Séleantsje, legde de familie De Vlugt een nieuwe campercamping aan. Een overnachting met toeters en bellen kost daar maar 10 euro. Wie op de camping zelf wil staan betaalt 5 euro meer voor het parkeren van zijn “Reisemobil”. Verbazingwekkend: onlangs vond een Duitser met een kampeerauto van dik 100.000 euro, die beslist op de hoofdcamping wilde staan, 15 euro per nacht te veel.......
Klik op foto voor vergroting

Mysterieus Molkwar
De Vlugt’s camping staat pal aan de zeedijk, aan de Elfstedenroute, niet ver van Hindeloopen. Het bedrijf biedt de huurders van de honderd vaste plekken en de honderd passantenplaatsen een mooi strandje en een fantastisch uitzicht op de Bocht van Molkwar. Het dorp, dat net als Hindeloopen ooit werd bevolkt door gezinnen met schippers en matrozen aan het roer, heeft een wat mysterieuze reputatie. Het stond bekend als het Friese doolhof, het was er ’s nachts vaak aardedonker en wie zich dan op Molkwerumer paden begaf, kon zich wel eens te pletter schrikken van een in het zwart gestoken jutter of jatter. Johannes de Vlugt houdt de herinnering aan duistere tijden levendig met een zelfgebrouwen drankje: ‘Molkwarder Nacht’, een dropdrankje op basis van wodka. Nee, geen berenburg, want daar hadden de op Scandinavië en de Baltische staten georiënteerde zeelieden niets mee.


Pikdonkere oppepper van gastheer Johannes: Molkwarder Nacht.
Klik op foto voor vergroting

Miss Tulip

De 27 maart 1994 geboren Elisa Broer is derde jaars VMBO-leerling aan de Openbare Scholengemeenschap De Zevenwolden in Heerenveen. Ze ziet er fris en vrolijk uit, is gek op bloemen, maar ook op zingen, dansen, volleyball en zeilen. Vanwege het laatste komt ze zondag 19 april 2009 ook naar de Frisian Boat Show in Offingawier bij Sneek. Al met al is Elisa uitermate geschikt om fleurig Fryslân te promoten.


Miss Tulip 2009, Elisa Broer uit Heerenveen.

 

Molkwar
Elisa houdt zoveel van Friesland, dat niet een buitenlandse bestemming haar favoriete vakantielocatie is, maar camping ’t Seleantsje in Molkwerum (Molkwar). Daar, aan de IJsselmeerdijk, viert ze al jaren ’s zomers vakantie met haar ouders: “Het leukste plekje van Friesland.”

Molkwerum, dat aan de Elfstedenroute ligt, tussen Stavoren en Hindeloopen, wordt wel het Friese doolhof genoemd. Op de verpakkingen van Molkwarder Koeke prijkt sinds 1916, toen bakker Cnillis de Boer zijn smakelijke Friese reepkoeken introduceerde, een zeventiende eeuwse tekening met het onderschrift ‘Molkwerum, het Friese doolhof’. De ‘Molkwarder Koeke’, die nog steeds in Molkwerum wordt gebakken, was gewild tot ver in Noord-Hollland. De zoete koeken gingen, verpakt in kisten, met de Staverse bootdienst naar Enkhuizen aan de andere kant van de Zuiderzee. De bakkerij en de authentieke bakkerswinkel in het hart van het dorp zijn voor het nageslacht behouden gebleven.

De historie van de bakkerij en Molkwerum kunt u bewonderen in het oude bakkersmuseum naast de bakkerij aan de Tsjerkestrjitte ( kerkstraat ) in Molkwerum / Molkwar zoals dat in het fries genoemd wordt.

Ook een rondwandeling met smakelijk vertellende gids is mogelijk!!

voor informatie verwijzen wij u graag naar de receptie van Camping t Seleantsje.

Bron: http://www.elfstedentouristinformation.nl/nl/component/content/article/57-elfsteden-campings/159-camping-t-seleantsje-investeerde-fors-in-centrumgebouw.html

Home / terug